Alsjeblieft, hier zijn de sleutels van de bibliotheek

Deel de koers van Biblionet Groningen

Wij geven ze je graag, want de bibliotheek is voor en vooral ván iedereen

Bepaal zelf welke sleutel je gebruikt. Open de deuren van onze fysieke en digitale ruimtes om te ontmoeten, leren en ontdekken. Of gebruik de bibliotheek als plek om je eigen verhaal te vertellen. We nodigen jou en iedereen in de regio uit om een sleutel te pakken. In de bibliotheek open je deuren naar kennis en informatie. Je krijgt toegang tot een rijke collectie, online en offline, en alle ruimte om je wereld te vergroten.

Als bibliotheek zijn we aanjager van persoonlijke ontwikkeling

Van het kind dat net leert lezen tot de volwassene die zijn digitale vaardigheden wil versterken. Wie op zoek is naar nieuwe kennis, verdieping en ervaringen wordt door de bibliotheek volop uitgedaagd.

Wij zijn voor iedereen herkenbaar en aansprekend

Dat vraagt om een nieuwe manier van werken: we gaan nog beter luisteren naar de vraag van onze gebruikers en hen actief betrekken bij wat we doen. We nodigen ons netwerk, lokale organisaties en onze samenwerkingspartners uit om de bibliotheek als podium en werkplaats te gebruiken. Iedereen is welkom! Samen creëren we een bibliotheek die beter dan ooit aansluit op de behoeften van de inwoners.

Toegankelijk zijn voor de hele gemeenschap kan en hoeft niet altijd in de vorm van een bibliotheekgebouw

Met pop-up bibliotheken en een sterke online dienstverlening, zorgen we ervoor dat de bibliotheek altijd voor iedereen beschikbaar is. In samenwerking met andere partijen bieden we goede digitale diensten, zoals e-books, e-learning en online communities. In de taalhuizen kunnen mensen zowel op locatie als online werken aan hun taal- en digitale vaardigheden. De digitale bibliotheek en eigentijdse bibliotheekvestigingen zullen elkaar steeds meer vinden en versterken.

De bibliotheek is van iedereen en de deuren staan wagenwijd open, wees welkom!

Geef je iemand de sleutel, dan geef je vertrouwen. Dat vertrouwen en die gastvrijheid stralen we de komende jaren uit in alles wat we doen. Van werkplaats tot podium, van vaste bibliotheek tot pop-up bieb: we geven letterlijk ruimte aan alle Groningers. Zo wordt in alles voelbaar: de bibliotheek is van iedereen en de deuren staan wagenwijd open.

Wat ga jij doen met de sleutel van de bibliotheek?

Open de deuren van onze fysieke en digitale ruimtes om samen invulling te geven aan ontmoeten, leren en ontdekken.

Pak jouw sleutel