• 21-06-2021

Summerfun en Bibliotheek Veendam organiseren Verhalenpaden

Summerfun en Bibliotheek Veendam hebben voor alle Veendammer kinderen de handen ineen geslagen.

Beide organisaties hebben de maand juni uitgeroepen tot de Maand van het Lezen. Tijdens de Maand van het Lezen organiseren de Bibliotheek en Summerfun, naast online activiteiten voor kinderen, buitenactiviteiten in de wijk met ‘Wandel een verhalenpad’. Het verhalenpad is een wandelroute dat op vijf woensdagmiddagen in juni wordt gehouden om het lezen en het voorlezen te promoten. Met iedere week telkens in een andere wijk het doen van leuke dingen.

Woensdag is in Wildervank de eerste editie door zo’n 40 kinderen bezocht, mét hun ouders en oma’s.

De voorleestent op de WOP naast de Westerschool trok nieuwsgierige buurtgenoten. Jolanda Robben van de bibliotheek en Bijka Scholtens van Compaen vertelden over de buitenactiviteit. Er waren twee verhalenpaden uitgezet over Gonnie en Gijsje uit de bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar waren er puzzelopdrachten over BiebLab, het jeugdplatform van de Groningse bibliotheken op YouTube en TikTok. De oudere kinderen mochten uitzoeken waar een verdwenen boek van de bibliotheek was gebleven, en wie het heeft gedaan. Bij iedere opdracht werd een verdachte weggestreept. Wie het goed had opgelost, kreeg nog een prijsje. Tijdens het Verhalenpad kan bij Summerfun ook wekelijks een knutselpakket rondom bekende boekfiguren worden opgehaald.

Sinds de versoepelingen van de coronamaatregelen is het gezamenlijke Verhalenpad de eerste buitenactiviteit.

“Omdat het een wandeling betreft met het eigen gezin, kunnen we het zo organiseren. We werken niet met tijden. Kinderen mogen zelf bepalen wanneer ze komen. Gelukkig is de bieb weer open. Vanaf volgende week mag ook de krantentafel weer worden gebruikt, en het kopieerapparaat. Per stapje mag er straks steeds meer. Dat is wel heel fijn.” Summerfun en Bibliotheek Veendam hebben elkaar ook gevonden onder de noemer ‘Ieder kind een boek’. Samen gaan ze geld inzamelen om de kinderen van de Voedselbank een boek cadeau te geven. De volgende verhalenpaden vinden (van twee tot halfvijf) plaats met start bij de WOP aan de Galjootstraat (9 juni), Buitenwoel naast de Braskörf (16 juni), Ommelanderwijk naast de Ommewending (23 juni), en Julianapark met start bij de speeltuin (30 juni).

Wat ga jij doen met de sleutel van de bibliotheek?

Open de deuren van onze fysieke en digitale ruimtes om samen invulling te geven aan ontmoeten, leren en ontdekken.

Pak jouw sleutel